Docent Nicole Bagaya


Soms zie ik kinderen binnenkomen die door de drukte in hun hoofd en spanning in hun lijf alleen maar rondjes kunnen rennen. Als ik zo’n kind na de sessie ontspannen op de mat zie liggen, denk ik: ‘Dat gun ik ieder kind.’
 
Vóór Studio Bagaya werkte ik 23 jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens al die jaren voor de klas ontdekte ik dat mijn kracht ligt in persoonlijke aandacht. Ik help kinderen op een liefdevolle manier hun persoonlijkheid te ontwikkelen.
 
Persoonlijke ontwikkeling
De keuze om niet langer in het onderwijs te blijven, ging voor mij gepaard met een ontdekkingstocht naar waar het om gaat in het leven. De lessen die ik heb geleerd, geef ik graag door. Zelfstandig nadenken, voelen, thuis zijn in je lichaam; dat is de basis. In mijn yogalessen komt alles samen: kinderen begeleiden, iets meegeven waar ze iets aan hebben, en vooral écht contact maken.

Zelfbewustzijn ontwikkelen
Op school zag ik hoe kinderen soms kunnen worstelen om zich staande te houden in onze snelle maatschappij. Veel kinderen ervaren een grote druk van buitenaf. In de westerse wereld hebben ze enorm veel keuze; al snel gaan ze mee met ‘wat in is’ of kopiëren ze gedrag. Dat is niet altijd wat goed is voor henzelf. Ik vind het belangrijk, dat kinderen leren hun eigen keuzes te maken, grenzen aan te geven en dát te doen wat goed voelt en bij hen past. Ik stimuleer hen daarbij met yoga en weerbaarheidstraining.

 
Opleidingen en specialisaties
 • Kinderyogadocent – bij Helen Purperhart, Jip en Jan Academie in Almere
 • Tieneryogadocent – bij Arterre in Nijmegen
 • Therapeutische kinderyoga – bij Arterre in Nijmegen
 • Yoga voor kinderen met autisme of AD(H)D – bij Jo Manuel van Special Yoga Foundation in Londen (Engeland)
 • Yoga voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking en kinderen met het syndroom van Down – bij Jo Manuel van Special Yoga Foundation in Londen (Engeland)
 • Rots en Water-trainer (basistraining & basisschool schoolbreed) - Gadaku instituut
 • Ashtanga Yoga teacher training (40 hrs) - bij David Swenson
 • Kinderyoga Coach - bij Lonneke van Elburg
 • Sherborne level 1 & 2  - bij Sherborne Nederland
 • Sherborne - Samenspel - bij Hechter!
 
Alle opleidingen die ik heb gevolgd, zijn me veel waard. Maar de lessen van Jo Manuel in Londen vond ik wel heel speciaal. Als je ziet wat zij bereikt met de kinderen, dat is prachtig. Ik laat me er graag door inspireren.
 

Studio Bagaya


Studio Bagaya in Eindhoven is een yogastudio voor kinderen en tieners.
 
De studio is opgericht door voormalig leerkracht Nicole Bagaya. De lessen worden gegeven in Eindhoven en op locatie.
 

Missie

Ik zorg dat yoga bijdraagt aan de complete ontwikkeling van je kind. Studio Bagaya wil kinderen iets extra’s meegeven. En dat is méér dan een uurtje yoga. Van wat ze in de lessen leren, hebben ze hun leven lang plezier.


De giraffe
De giraffe in het logo van Studio Bagaya staat symbool voor:
 
 • Voeten op de grond, hoofd in de lucht
 • Intuïtie
 • Overzicht
 • Ver kijken
 • Communicatie
 • Evenwicht
 • Familieband
 
De giraffe is zowel zachtaardig als sterk. Van alle landdieren heeft hij het grootste hart – symbool voor liefde en mededogen – en de langste nek, symbool voor overzicht en intuïtie. Hij kan ver kijken en ziet wat er aan de horizon ligt. Zijn lange poten staan voor evenwicht en de kracht om vooruit te komen.

Ervaringen met Studio Bagaya


"Je merkt dat Nicole heel veel ervaring heeft. Binnen korte tijd krijgt ze het groepje ouders en kinderen in een relax mood, zonder druk. Mijn zoontje ( en ook ik) heeft de hele dag een glimlach gehad en verheugd zich op de komende sessies. Echt yoga vertaald naar het kind. Mooi! "
'Ouder & kindyoga'


"Zowel de kinderen als ik hebben genoten van jouw yogales.
Na afloop waren de meeste kinderen enthousiast en enkele kinderen waren nog aan het nakletsen over jouw verhaal. Leuk dat je het in een verhaalvorm gegoten had; het sprak ze aan!
Jouw rust en expressie werkten positief en de les vloog om.
Hoop dat we een les als deze in de toekomst nog eens kunnen herhalen!"
'een leerkracht'


“Ik raad andere ouders absoluut aan om hun kinderen yoga te laten ervaren. Bij Nicole zijn ze in zeer kundige, zachte en liefdevolle handen. De individuele aandacht die ze voor de kinderen heeft, is een absolute meerwaarde. Ik denk dat in de hectische maatschappij van nu, ieder kind gebaat is bij de kennis van yoga.”
 

“Ik breng mijn kinderen met veel vertrouwen naar yogales bij Nicole, en ik weet dat ik hen met de lessen van Nicole, waardevolle kennis meegeef voor de rest van hun leven.”


"Onze dochter zit met heel veel plezier bij de yoga en gaat er elke week heel graag heen.
Ze leert er haar emoties te herkennen en daar wat mee te doen. En ze komt heerlijk ontspannen terug. Nicole heeft aandacht voor de individuele leerling en differentieert in haar aanpak." 


“Mijn zoon van 7 is een intelligent kind met een enorme behoefte aan fysieke ruimte en kan zich op school niet goed concentreren. Zijn hoofd gaat maar door.
Hij heeft als kleuter al 1 jaar fysiotherapie gehad om de achterstand van de motoriek in te halen, wat deels gelukt is.
De afgelopen 3 jaar kwam hij met regelmaat bij de osteopaat en ik kreeg van hem het advies om met mijn zoon naar kinderyoga te gaan om hem meer ontspannen te krijgen.
De keuze voor Nicole was voor mij snel gemaakt.
Het kennismakingsgesprek gaf een gevoel van thuiskomen. Met haar achtergrond uit het basisonderwijs ziet zij wat mijn zoon nodig heeft om op school te kunnen functioneren  en door haar kennis van kinderyoga kan ze hem laten ervaren wat rust met hem doet. Deze combinatie was voor mij belangrijk.
We zijn begonnen met groepsles, snel werd duidelijk dat hij 1 op 1 yoga nodig had om dichter bij zichzelf te kunnen komen.
Het resultaat wat we de afgelopen periode bereikt hebben, is een rustiger kind, benaderbaar, zelfstandiger in de motoriek, minder tot geen tics meer, kan beter om gaan met emoties, en in het totaal heb ik een kind van 7 gekregen en geen kind dat enkele jaren jonger lijkt in gedrag en houding.”
MiriamEN DIT ZEGGEN DE KINDEREN ZELF:

"Ik vind yoga leuk omdat het mij rustgevend maakt"
Alice

"Yoga laat me ontspannen, ik kan mijn emoties kwijt en
ik wordt er rustig van".
Jonas

"Ik vind het fijn om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen".
Tim

"
Ik vind het prettig om te ontspannen aan het eind van een drukke week
en je wordt er ook nog lenig van. Daarom vind ik kinderyoga te gek!"
Emma

"Ik vind yoga fijn omdat je dan rustig wordt en je mag alles vertellen."
Marloes